Traject Bob - Wajong

Bob – Wajong

Bob is een zeer gemotiveerde jongeman van 22 jaar en ziet de wereld op een andere manier. Hierdoor heeft hij geen inzicht in welke richting hij zich verder wenst te ontwikkelen om daarna te kunnen participeren. Hij heeft momenteel een Wajong uitkering.

Bob heeft veel interesse in IT en heeft dit als hobby. Samen met Bob hebben we een praktijkassessment ingezet. Dit geeft inzicht in zijn Talent, specifieke capaciteiten en voorkeur van zijn beroepskeuze. Bob blijkt heel geschikt te zijn voor de IT en als vervolg krijgt hij een gesprek met onze inhoudelijk IT professional en er volgt een IT test waarin de richting bepaald kan worden.
Bob wordt steeds enthousiaster en we vinden een richting.

De start op de arbeidsgerelateerde dagbesteding wordt realiteit en Bob kan spelenderwijs gaan leren in de richting waar hij voor geschikt is. Dit wordt begeleid door onze IT professional en een coach. Bob krijgt zonder er druk op te leggen steeds meer kennis en hij groeit als persoon.

Na een half jaar start de opleiding waar hij zich verder kan bekwamen in zijn richting. Inmiddels heeft Bob kennis gemaakt met een bedrijf waar hij de software of andere toepassing kan leren kennen. Hier krijgt hij ongeveer een half jaar voor. Deze fase duurt soms wat langer of korter. Bob went aan het bedrijf en zal er soms ook naartoe gaan. Na dat half jaar krijgt Bob goed afgebakende opdrachten van het bedrijf.

Nu is het einddoel in zicht en kan er een dienstverband worden aangegaan met Bob waarbij rekening gehouden wordt met zijn talenten en mogelijkheden.